as_creation_natural_living_eco_collection20230906115809.webp

Heel natuurlijk: Duurzaam Decokay

Vanwege de klimaatverandering is inzet op duurzaamheid een must. Daarom werkt Decokay samen met merken die deze visie delen en actief bijdragen aan een groenere toekomst. Een aantal merken zet bijvoorbeeld in op recycling in het productieproces en het actief beperken van CO2-uitstoot. Maar er zijn ook andere duurzame initiatieven, zoals het gebruiken van lokale grondstoffen en het gebruik van LED-verlichting en zonnepanelen in kantoorgebouwen om energie te besparen. Ook bij verpakkingsmaterialen wordt rekening gehouden met duurzaamheid, door gerecycled plastic te gebruiken en in te zetten op het volledig recyclen van verpakkingen. Bij Decokay maak je dus eenvoudig een duurzame keuze.

Wil je advies over onze duurzame producten?

Kom naar jouw dichtstbijzijnde winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Verf
Onze verfleveranciers nemen maatregelen om de impact van hun producten op het milieu te verminderen. Ze investeren in onderzoek en ontwikkeling om verfproducten te produceren met minder schadelijke chemicaliën en lagere CO2-uitstoot. Daarnaast werken ze aan duurzamere verpakkingen met gerecyclede verpakkingsmaterialen en vermindering van afval. Door deze initiatieven dragen onze verfleveranciers bij aan een duurzame en milieuvriendelijke verfindustrie.

Behang
De behangleveranciers van Decokay voldoen aan de strenge eisen van duurzaamheid. Onze leveranciers combineren vakmanschap, duurzaamheid en kwaliteit om prachtige ontwerpen te creëren. Al het behang wat duurzaam is geproduceerd herken je aan het eco-friendly of FSC keurmerk. Zo weet je direct dat je een bewuste keuze maakt.

Gordijnen
Veel gordijnen bij Decokay zijn niet alleen duurzaam omdat ze een goede, isolerende werking hebben, maar ook omdat ze duurzaam zijn geproduceerd. Onze isolerende gordijnen bieden een effectieve oplossing om energie te besparen en warmteverlies via ramen te verminderen. De meeste isolerende gordijnen bieden voor enkel glas zelfs betere isolatie dan standaard dubbel glas. Daarnaast letten onze leveranciers ook op duurzaamheid. Zo zijn er gordijnstoffen die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Met het cradle-to-cradle principe streven onze merken ernaar om hun producten aan het einde van hun levensduur volledig te hergebruiken.

Raambekleding
Naast duurzame gordijnen hebben wij ook duurzame raambekleding. In de winter blijft de warmte binnen en de kou buiten, waardoor je bespaart op je energiekosten. In de zomer houd je jouw huis juist koel en hoef je geen airco te gebruiken. Onze leveranciers gebruiken bovendien waar mogelijk gerecyclede stoffen. De harde materialen worden bijvoorbeeld deels gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En aluminium jaloezieën bevatten tot wel 98% gerecycled materiaal.

Vloeren
Ook onze vloerleveranciers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze letten er niet alleen op dat de vloeren duurzaam worden geproduceerd, door de CO2-uitstoot te beperken, maar ook dat vloeren recyclebaar zijn. Zo krijgen vloeren heel eenvoudig een tweede leven, wat weer uitstoot scheelt. Naast verduurzaming in de productie letten onze leveranciers ook steeds meer op duurzame verpakkingen en vervoer, door recyclebaar plastic en elektrische auto’s te gebruiken. Daarnaast bieden wij ook isolerende vloeren aan. Hiermee bespaar je op je energiekosten, wat natuurlijk ook weer beter is voor het milieu.

Deel dit artikel

Meer weten over duurzaamheid bij Decokay?

Onze specialisten staan voor jou klaar!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten

18:00
18:00
18:00
21:00
17:00

Jouw Decokay